Over ons

De drijvende krachten achter Studio Stoofpot zijn Randy van Boxtel en Lisa Jansen. Twee idealisten die niet alleen dromen van een eerlijke wereld, maar hier ook graag écht werk van maken. Allebei worden ze gedreven door een onuitputtelijke do it yourself mentaliteit. Is iets er nog niet, maar is er wel behoefte aan? Dan begin je het toch zelf! Vervolgens kun je anderen een handje helpen om datzelfde te doen: precies wat Randy en Lisa nu doen met Studio Stoofpot.

Ook onderdeel van Studio Stoofpot zijn De Podcastschool en Big Vegan Sister:

                 

Naamloos-2_Tekengebied 1
lisa_randy_elketeurlinckx_groot-254

Randy van Boxtel (1986) is adviseur, organisator en initiator in hart en nieren. Hij heeft het hart op de tong en is niet bang om tegen heilige huisjes aan te schoppen. In de dorpse omgeving waarin hij opgroeide, voelde hij zich vaak onbegrepen. Tot hij in de punkscene terecht kwam: daar was hij één met alle andere buitenbeentjes. Randy maakt zich al zijn hele leven druk om onrecht, maar laat het daar niet bij. Frustratie zet hij om in energie en positieve verandering, om zo te creëren wat er nog niet is, maar wat de wereld keihard nodig heeft. Na jaren vol enthousiasme in de evenementenbranche te hebben gewerkt, is het nu tijd voor meer. Hij is de trotse bezitter van een vreselijk uit de hand gelopen platencollectie en kijkt het liefste om de twee maanden met tranen in zijn ogen de hele ‘Rocky’ serie.

 

Lisa Jansen (1992) is trainer, schrijver, podcastmaker en adviseur. Al haar hele leven heeft ze een afkeer voor onrecht en net als Randy zit het ook niet in haar natuur om het dan maar bij ‘druk maken’ te laten. Waar ze vroeger met zelfgebakken lekkers langs de deuren ging om geld in te zamelen voor het plaatselijke dierenasiel, giet ze haar activisme tegenwoordig liever in de vorm van haar Instagramkanaal, boek (‘Laat je horen – zó maak jij een positief verschil in de wereld) en podcast. Ook geeft ze lezingen en trainingen over vormen van onderdrukking die haar aangaan, zoals validisme en body-shaming, is ze als facilitator actief om veilige(re) ruimtes voor groei te creëren en helpt ze anderen bij het opstarten en verbeteren van hun eigen podcast. Lisa heeft een belachelijk grote sokkenverzameling zodat er altijd een paar te matchen valt met haar outfit van die dag en er is niets dat haar blijer maakt dan pluizige hondjes en brunchbuffetten. Vooral gecombineerd.

LisaJansen-328