Over ons

De drijvende krachten achter Studio Stoofpot zijn wij: Randy van Boxtel en Lisa Jansen. Twee idealisten die niet alleen dromen van een eerlijke wereld, maar hier ook graag écht werk van maken. Allebei worden we gedreven door een onuitputtelijke do it yourself mentaliteit. Is iets er nog niet, maar is er wel behoefte aan? Dan begin je het toch zelf! Vervolgens kun je anderen een handje helpen om datzelfde te doen: precies wij nu doen met Studio Stoofpot.

Ook onderdeel van Studio Stoofpot is Big Vegan Sister:

Naamloos-2_Tekengebied 1
lisa_randy_elketeurlinckx_groot-254

Randy van Boxtel (1986) is adviseur, organisator en initiator in hart en nieren. Wil je één van onze sprekers boeken voor een toffe opdracht? Dan krijg je zeer waarschijnlijk met Randy te maken! Randy heeft het hart op de tong en is niet bang om tegen heilige huisjes aan te schoppen. In de dorpse omgeving waarin hij opgroeide, voelde hij zich vaak onbegrepen. Tot hij in de punkscene terecht kwam: daar was hij één met alle andere buitenbeentjes. Randy maakt zich al zijn hele leven druk om onrecht, maar laat het daar niet bij. Frustratie zet hij om in energie en positieve verandering, om zo te creëren wat er nog niet is, maar wat de wereld keihard nodig heeft. Na jaren vol enthousiasme in de evenementenbranche te hebben gewerkt, is het nu tijd voor meer. Hij is de trotse bezitter van een vreselijk uit de hand gelopen platencollectie en kijkt het liefste om de twee maanden met tranen in zijn ogen de hele ‘Rocky’ serie.

 

Lisa Jansen (1992) is trainer, schrijver, consultant en dagvoorzitter. Al haar hele leven heeft ze een afkeer voor onrecht en net als Randy zit het ook niet in haar natuur om het dan maar bij ‘druk maken’ te laten. Waar ze vroeger met zelfgebakken lekkers langs de deuren ging om geld in te zamelen voor het plaatselijke dierenasiel, giet ze haar activisme tegenwoordig liever in de vorm van haar Instagramkanaal, boek (‘Laat je horen – zó maak jij een positief verschil in de wereld) en voorheen haar podcast. Ook geeft ze lezingen en trainingen over onderwerpen die haar aangaan, zoals zorg ontvangen en verlenen, handicap/validisme en gewichtsdiscriminatie, is ze een ervaren dagvoorzitter en is ze actief als consultant. Lisa heeft een belachelijk grote sokkenverzameling zodat er altijd een paar te matchen valt met haar outfit van die dag en er is niets dat haar blijer maakt dan pluizige hondjes en brunchbuffetten. Vooral gecombineerd.

Lisa (een witte dikke vrouw met donkerbruine krullen) kijkt lachend in de camera terwijl de zon op haar gezicht schijnt