Ontwerp zonder titel (13)

Informatie

Expertise: Duurzaamheid, opzetten van een (product-based) onderneming, activisme verwerken in je bedrijf/onderhandelingen, financiering ophalen voor start-ups en projecten, teams leiden op een manier die past bij de huidige tijdsgeest
Prijsindicatie: vanaf € op aanvraag
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Het argument 'omdat we dat altijd zo hebben gedaan' telt niet meer, we hebben nu verandering nodig''

Anne Pleun van Eijsden

zij/haar

Anne Pleun van Eijsden richtte in 2015 Paper on the Rocks (haar bedrijf in natuurvriendelijke notitieboeken) op, om de papierindustrie te verduurzamen. Na studies Geschiedenis (specialisatie in sociale bewegingen en revoluties) en Internationaal Recht werd haar namelijk al snel duidelijk dat ze op een activistische manier wilde bijdragen aan het verduurzamen van industrieën – maar dan wel van binnenuit. Ze gelooft dat je op die manier echt zoden aan de dijk zet als het gaat om snelle verandering.

“Omdat we dat nu eenmaal zo doen” is voor haar juist een argument om eens te bekijken hoe dingen beter, duurzamer en inclusiever aangepakt kunnen worden. De verantwoordelijkheid voor een duurzamere wereld op alle vlakken ligt namelijk niet alleen bij de consument, maar ook zeker bij de bedrijven. Inmiddels zet dat in de papierindustrie zoden aan de dijk. Anne Pleun hoopt anderen nu te inspireren om ook aan de slag te gaan om de veranderingen die zo hard nodig zijn, van binnenuit aan te zwengelen.