Foto Arantja Rosalina

Informatie

Expertise: Inclusie, empathie, representatie, vooroordelen, keti koti/kadena kibra, (doorwerking) slavernijverleden, ADHD, intersectionaliteit (op het vlak van ras, geslacht en neurodiversiteit), accessible design, visual storytelling
Prijsindicatie: vanaf € op aanvraag
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Iedereen moet zich thuis kunnen voelen op hun werk''

Arantja Rosalina

zij/haar

Arantja is spreker, host en Inclusive UI/UX Designer. Ze brengt als Afro-Caribisch Nederlandse vrouw met ADHD een divers perspectief met zich mee. Ze zet zich in voor het belang van representatie en gelijke kansen op de werkvloer én daarbuiten. Ook is ze actief als bestuurslid van Comité 30 juni-1 juli Eindhoven. Dit comité is opgericht om de belangen van nazaten van tot slaaf gemaakten uit Suriname, Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Eustatius, Sint Maarten, Saba en andere Afrikaanse diaspora te behartigen in de Gemeente Eindhoven.

Als UI/UX Designer helpt Arantja bedrijven toegankelijk ontwerpen. Met een diploma en jaren ervaring in de kunst- en cultuursector legt ze unieke verbindingen tussen deze sector en de IT sector waarin ze nu werkt. Ze beantwoordt vragen als ‘hoe bereik je een nieuw publiek?’, ‘zorgen de huidige designprocessen wel echt voor een gebruiksvriendelijk ontwerp?’ en ‘hoe belangrijk is representatie binnen een organisatie?’ (spoiler: héél belangrijk).

Arantja steekt niet onder stoelen of banken dat ze ADHD heeft. Sterker nog: ze ziet dit als haar superpower. Ze brengt een aanstekelijke energie met zich mee overal waar ze gaat. Haar alerte brein maakt connecties waar anderen niet snel aan denken. Dit resulteert in snelle analyses, verrassende observaties en grappige associaties. Dit maakt haar een bevlogen spreker die met behulp van humor en empathie gevoelige thema’s bespreekbaar maakt en interactie niet schuwt.

Haar carrièreswitch van cultuur naar IT kwam later dan Arantja zelf graag had gezien. Door het missen van representatie in de IT kwam het jarenlang niet in haar op dat deze branche óók voor haar was. Om deze reden is Arantja vooral actief rondom thema’s als representatie, verwachtingen en vooroordelen.

Arantja is inzetbaar als spreker, host/presentatrice/moderator, trainer en workshopleider. Ook neemt ze graag deel aan een panelgesprek of podcastopname. Daarnaast is Arantja beschikbaar voor het schrijven van artikelen en uiteraard voor gebruiksvriendelijk design.