Op de foto staat Audry Bron, een vrouw van Aukaans afkomst met een donkere mokkakleurige huid. Op deze foto draagt Audry haar haren in lange zwarte extentions met een rode tip ingevlochten in een knot op haar hoofd. Audry draagt een zwarte coltrui en een roze blazer. Ze kijkt schuin in de camera met een glimlach. Op de achtergrond van de foto staat een muur met natuurschilderijen.

Informatie

Expertise: culturele diversiteit, psychologische veiligheid, inclusief communiceren / inclusieve communicatie, bondgenootschap (allyship)
Prijsindicatie: vanaf €1800
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Communicatie is alles en alles is communicatie''

Audry Bron

zij/haar

Audry Bron is geboren in Suriname. Op haar vijfde migreerde ze met haar familie, vanwege de binnenlandse oorlog in Suriname, vanuit buurland Frans Guyana naar Nederland. Ze heeft een bi-culturele opvoeding gehad. Ze is wat studie betreft een stapelaar, ze begon op het vbo en ging daarna via mbo en hbo uiteindelijk naar de universiteit van Tilburg. Daar verdiepte ze zich via een dubbele master in Management of Cultural Diversity en Global Communication. Audry heeft dus ervarings- en wetenschappelijk kennis over de thema’s diversiteit en inclusie.

De afgelopen 15 jaar droeg Audry in multiculturele en multidisciplinaire teams bij aan het oplossen van complexe vraagstukken. Recenter doet ze onderzoeksprojecten, is ze bezig met haar PhD en geeft ze trainingen en lezingen op het gebeid van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Ze deelt haar kennis graag op nationaal en internationaal niveau. Door Audry’s analytische en holistische blik verbindt ze verschillende culturele thema’s, respectievelijk om een inclusieve manier van met elkaar omgaan te bevorderen en om vanuit de intersectionele identiteit eenheid te creëren.

Audry houdt zich als onderzoeker en trainer bezig met het ondersteunen van organisaties bij het optimaal benutten van diversiteit en de beweging te maken naar inclusie. Audry benadert inclusie vanuit een communicatie-perspectief en een interculturele lens. De centrale factor daarbij is ‘inclusief communiceren’. Alles binnen een cultuur is met elkaar verweven door communicatie. Van daaruit is de kernvraag hoe je zo met elkaar kunt communiceren dat iedereen – met respect voor ieders culturele achtergrond (geloof, etniciteit, gender etc.) en persoonlijkheid – betrokken is en van daaruit het beste uit zichzelf kan inzetten en ontwikkelen.

Het laten functioneren van diversiteit vraagt bovendien om inclusie en gelijkwaardigheid. Hierbij kijk je naar nieuwe manieren van organiseren, leiden, samenwerken en communiceren, waardoor de diversiteit van alle groepen binnen een organisatie tot hun recht komen. Dit is in het belang van de individuen, de teams en de organisatie. Organisaties die hierin slagen zijn ‘van deze tijd’, produceren beter en zijn aantrekkelijker om in te werken.

Het is Audry’s missie om de verlammende langetermijneffecten van (on)bewuste (on)gevoeligheid voor verschillen en overeenkomsten van culturele identiteit te verminderen en om positieve transformatie te bevorderen die bijdraagt aan het verbeteren van het welzijn en de prestaties van individuen en organisaties. Audry geeft lezingen en leidt workshops en trainingen. Ze is daarnaast inzetbaar om te deel te nemen aan een panelgesprek, interview en podcast.

Eén van de middelen die Audry inzet bij haar workshops en trainingen is de diversiteitsbingo:

Diversiteitsbingo – verrassend, leerzaam en verbindend

Tijdens de diversiteitsbingo verken je samen op een persoonlijke manier elkaars identiteiten en bijbehorende privileges en marginalisaties. Je leert elkaar wat dieper kennen. Dat dieper kennismaken is een belangrijke stap naar inclusief samenwerken, met respect voor de verschillen en met de vrijheid om jezelf te kunnen zijn. Natuurlijk maak je bij een volle kaart kans op een prijs. Een prijs om je kennis op het gebied van diversiteit en inclusie verder te verdiepen.