Foto Bete sprekersprofiel

Informatie

Expertise: feminisme, discriminatie, seks, seksualiteit, activisme, queer zijn, representatie, gender, kleur, identiteit
Prijsindicatie: vanaf €500
Talen: Nederlands

Boeken?

''Celebrating all who aren’t yet!''

Bete van Meeuwen

die/diens

Bete van Meeuwen is een Queer fotograaf en schrijver met een sterke interesse in maatschappelijke vraagstukken. Onderwerpen als Body positivity, gender, Queerness en Black Joy komen veelvuldig aan bod in hun kunst.

Bete’s serie ‘Women’ (2018) was eerder te zien in twee solotentoonstellingen bij VondelCS en Pllek. Daarnaast cureerde Bete van Meeuwen in 2019 ‘Exposed – Male Femininity’ in samenwerking met EYE museum. De serie ‘Wisteria’, een fotoserie over vrouwelijkheid bij Zwarte mannen en mannen van kleur, maakte deel uit van de tentoonstelling.

In 2024 stelt Bete een nieuwe tentoonstelling samen voor het Rijksmuseum, waarvoor tien studenten de masterclasses van Van Meeuwen zullen volgen. Dit zal leiden tot een persoonlijke fotografiereis waarin ze genderexpressie bespreken en onderzoeken, en uiteindelijk een fotoserie creëren die vanaf juni 2024 te zien zal zijn in het Rijks.

In 2024 verschijnt tevens Bete’s debuutboek, uitgegeven door Uitgeverij Pluim & Dipsaus. In dit persoonlijke non-fictieverhaal gaat Bete dieper in op onderwerpen als Zwartheid, rouw, community en healing.

Bete is beschikbaar voor lezingen, workshops, interviews, video’s, podcasts, livestreams en als schrijver van artikelen. Bete is bovendien een bekwame moderator. Ook neemt Bete graag deel aan een panelgesprek.

Foto: Jesse van den Berg