Foto Bete sprekersprofiel

Informatie

Expertise: feminisme, discriminatie, seks, seksualiteit, activisme, queer zijn, representatie, gender, kleur, identiteit
Prijsindicatie: vanaf €500
Talen: Nederlands

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email

''Celebrating all who aren’t yet!''

Bete van Meeuwen

Als er één ding is waar Bete van Meeuwen voor strijdt, is het vrijheid. Dit zie je niet alleen terug in Bete’s werk als fotograaf, maar ook in diens schrijfwerk en social uitingen. De in Amsterdam gevestigde fotograaf wil diens scherpe oog voor sociaal-politieke kwesties en sterke beelden combineren om een ​​duidelijk gevoel van visueel activisme te creëren. Door diens werk overbrugt Bete voortdurend de kloof tussen representatie en onderwerpen als gender, seksualiteit en kleur.

Bete is een multi-talented artist. Momenteel schrijft die diens eerste boek, dat zal verschijnen bij Dipsaus/Uitgeverij Pluim. Het boek gaat over identiteit in al zijn lagen en hoe Bete het heeft ervaren om op te groeien in Nederland als een Zwart, queer persoon. Daarnaast schreef Bete dit jaar voor het eerst een erotisch verhaal, dat in oktober 2022 verscheen in het nieuwste boek van Damn Honey: Fucking Horny.

Bete vindt het belangrijk om te spreken over onderwerpen die vaak in de taboesfeer liggen, zoals seks en seksualiteit, maar ook feminisme en discriminatie. Dit wil die doen vanwege diens sterke afkeer tegen onrecht en om dit soort onderwerpen meer bespreekbaar te maken. Bete is beschikbaar voor lezingen, workshops, interviews, video’s, podcasts, livestreams en als schrijver van artikelen. Ook neemt Bete graag deel aan een panelgesprek.

Foto: Jesse van den Berg