Ontwerp zonder titel (12)

Informatie

Expertise: Een sociaal inclusief en divers voedselsysteem, inclusie op voedselgebied, sociale duurzaamheid, voedselonzekerheid
Prijsindicatie: vanaf €1020
Talen: Nederlands

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Duurzaam eten is niet duurzaam zolang het niet voor iedereen toegankelijk is''

Dalila Sayd

zij/haar

Dalila heeft een grote passie voor eten. Gedreven door maatschappelijke uitdagingen zoals inclusie, gezondheid, (sociale) ongelijkheid en het klimaat, startte ze tijdens haar studie Food Design & Innovation in 2014 Het Eetschap. Het Eetschap werkt – altijd samen met de doelgroep – aan een sociaal voedsellandschap waarin iedereen de kans krijgt om goed te eten en mee te doen. Daar maakt Dalila zich sterk voor. Als schakel tussen verschillende groepen en als bruggenbouwer die werelden weet te verbinden.

Dalila’s drijfveren komen voort uit haar jeugd. Ze is opgegroeid in een gezin met een alleenstaande moeder met zes kinderen. Er was niet veel geld en Dalila heeft toen ervaren dat goede voeding en gezondheid essentieel zijn om aan te kunnen sluiten bij de samenleving. Een duurzaam voedselsysteem is voor Dalila dan ook pas succesvol wanneer het ook een sociaal systeem is, waarin goed eten voor iedereen toegankelijk is. Haar achtergrond als kok in de keukens van Michelin restaurants komt daar goed bij van pas.