Foto Eline sprekersprofiel (1)

Informatie

Expertise: Disability, intersectioneel activisme, inclusie, toegankelijkheid, wetenschappelijk onderzoek, hoger onderwijsbeleid, podcasting, (journalistiek) schrijven
Prijsindicatie: vanaf €600
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

''We komen pas vooruit, wanneer we niemand achterlaten''

Eline Pollaert

zij/die

Eline beweegt zich op het snijvlak van wetenschap, cultuur en activisme. Die is continu op zoek naar onderbelichte kanten van een verhaal en neemt de tijd om vraagstukken in hun heelheid te benaderen. Welke vragen worden niet gesteld, welke perspectieven worden over het hoofd gezien en waarom? Vanuit die stilte kan duurzame verandering ontstaan, waardoor een meer rechtvaardige wereld een stapje dichterbij komt.

Het persoonlijke verhaal verbinden met de grote lijnen: daar ligt Eline’s kracht. Enerzijds doet ze dit in diens werk als zelfstandig onderzoeker en adviseur op het gebied van diversiteit en inclusie. Anderzijds spreekt ze zich als activist uit over intersectioneel disability activisme via Ziek. De podcast, Feminists Against Ableism en journalistieke publicaties op persoonlijke titel. Met een scherpe blik voor diens eigen positie én oog voor de context levert Eline waardevolle bijdragen aan een breed spectrum van aandachtsgebieden, variërend van communicatie en beleid tot bewustwording en projectcoördinatie.

Eline heeft interesse in langlopende projecten zoals onderzoek en advisering, maar is ook voor én achter de schermen inzetbaar tijdens evenementen (bijvoorbeeld als spreker en panellid) en voor kortdurende projecten.