Op deze foto zien we Gatra Peshtaz, een Amersfoortse-Afghaanse vrouw. Gatra heeft lang, vol, zwart krullend haar en kijkt breed lachend naar de camera. Met haar linkerhand houdt zij de linkerzijde van haar colbert vast. Gatra draagt een zwarte colbert, een coltrui en een broek. Op de achtergrond is een stedelijke omgeving te zien met voorbijgangers.

Informatie

Expertise: diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid (DIG), inclusief leiderschap
Prijsindicatie: vanaf € op aanvraag
Talen: Nederlands, Russisch, Dari

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Voor roze-wolk-praatjes en to-do-lijstjes moet je niet bij mij zijn''

Gatra Peshtaz

zij/haar

Als klein meisje liep Gatra in Afghanistan al met haar ouders mee bij demonstraties voor mensenrechten. Ze leerde hoe belangrijk het is om de wereld om haar heen te begrijpen én een missie te hebben binnen die wereld. Voor haar is die missie: zorgen dat iedereen meetelt.

Na haar studie antropologie besloot Gatra anderen mee te nemen in deze missie. Als diversiteitsprofessional wordt Gatra inmiddels gevraagd voor verschillende opdrachten. Zo werkte ze al samen met Ben & Jerry’s, de Universiteit van Amsterdam en de provincie Noord-Holland. Ze ondersteunt oranisaties die zich inzetten voor een betere wereld en de status quo durven uit te dagen. Haar insteek hierbij? Fouten maken mag, maar het gaat erom wat je er vervolgens mee doet. Neem je je verantwoordelijkheid, ben je in staat je fouten te herstellen en in de toekomst te vermijden?

Organisaties die zich inzetten voor een betere wereld en de status quo durven uit te dagen, haken niet af wanneer het spannend wordt. Zij begrijpen wat moedig inclusief leiderschap inhoudt; zij kiezen voor wat juist is in plaats van wat makkelijk is of enkel voor de schijn. Zij durven verantwoordelijkheid te nemen wanneer dat nodig is. Hierbij draait het om een structurele aanpak die de kern van ongelijkheid en discriminatie aanpakt. Gatra zet zich volledig in voor deze organisaties en werkt samen met hen aan een organisatiecultuur die gebaseerd is op deze principes.

Gatra is inzetbaar voor lezingen, workshops, trainingen en consultancy/advies. Ook neemt ze graag deel aan een panelgesprek. Organisaties die durven taboes te doorbreken, ongemak durven aangaan en over de volledige breedte van de organisatie gesprekken willen voeren die kunnen schuren, zijn bij Gatra aan het juiste adres.