Op deze foto zie je Gilberto Morishaw. Een jonge zwarte man van 29 jaar, met kroezig haar en een zwarte baard. Hij heeft een overhemd aan met gekleurde vertikale streepjes die blauw, groen en wit zijn. De achtergrond van de foto bestaat uit een grote, buitenruimte hal. In de verte zijn er wazige gebouwen en kan je ook geparkeerde fietsen zien.

Informatie

Expertise: klimaatrechtvaardigheid, innovatie en nieuwe technologieën, systeemverandering, diversiteit en inclusie, democratie, groene transitie, community building, spoken word
Prijsindicatie: vanaf €1600
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

''De droomwereld die wij zo hard nastreven is al hier: we moeten dat alleen nog inzien''

Gilberto Morishaw

hij/hem

Gilberto Morishaw houdt zich bezig met de toekomst van onze maatschappij, werk, economie en klimaat. Als spreker, moderator, artiest, consultant en activist probeert hij de transitie naar een rechtvaardige en inclusieve wereld te faciliteren. Gilberto besteedt aandacht aan de intersecties tussen klimaat, de economie, technologie en sociale rechtvaardigheid. Hoe bouwen we de instituties, mindset en draagvlak voor de toekomst? Gilberto faciliteert de noodzakelijke gesprekken over deze urgente transities en vertaalt die in concrete stappen, inspiratie en motivatie.

Gilberto is geboren in Curaçao en heeft een achtergrond in bestuurskunde, internationale organisaties en innovatie. Hij heeft internationale ervaring op het gebied van klimaat, technologie, maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en inclusie. Hij verbindt zijn ervaringen in tech, activisme, klimaat en beleid tot een uniek perspectief met als doel het ontwikkelen van een nieuwe economie.

Hij is oud-jeugd adviseur voor de Europese Commissaris van International Partnerschappen, Voorzitter van de raad van toezicht van de Caribisch belangenbehartigingorganisatie OCAN, consultant en facilitator op het gebied van regenerativiteit en systeemdenken. Hij is Global Shaper bij de World Economic Forum, Senior Fellow voor Humanity in Action, lid van Commissie 2100 en adviseert meerdere startups en organisaties over sociaal impact, beleid en de nieuwe economie.

Gilberto is beschikbaar voor als spreker, trainer en dagvoorzitter. Ook is hij beschikbaar als facilitator en neemt hij graag deel aan een panelgesprek. Hij is daarnaast beschikbaar voor (podcast)interviews en voor het schrijven van artikelen.

Een paar voorbeelden van onderwerpen binnen de expertise van Gilberto zijn:

  • Politiek van de toekomst
  • Nieuwe groen geld
  • Activisme voor de toekomst
  • Inclusieve samenleving
  • Wat kunnen we leren voor de toekomst
  • (De juiste prikkels voor) Maatschappelijke Verantwoordelijk Ondernemen
  • Regeneratief leiderschap

Foto: Nevets Photography