Halima is een Marokkaanse-Nederlandse moslima met Amazigh roots. Ze draagt een bruine hijab en een koperkleurige blouse. Ze lacht stralend in de camera.

Informatie

Expertise: diversiteit en inclusie, D&I als verandermanagement, inclusief leiderschap, organisatieontwikkeling, D&I binnen de journalistiek, D&I binnen de culturele sector, kansengelijkheid, stereotypen/vooroordelen en blinde vlekken, talentontwikkeling, empowerment, ambassadeur van de Codedi, samenleving, maatschappelijk, intercultureel, interreligieus
Prijsindicatie: vanaf € op aanvraag
Talen: Nederlands, Engels, Tamazight (Berbers), Darija (Marokkaans Arabisch), Frans (redelijk)

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Als je ruimte maakt voor elkaar, is er plek voor iedereen!''

Halima el Hajoui-Özen

Halima el Hajoui-Özen is trainer, adviseur, verbinder en trotse dochter van een gastarbeider. Ze is oprichter van De Inclusiefabriek, waarmee ze werk maakt van inclusie binnen organisaties. Ook is Halima ambassadeur voor de Code Diversiteit & Inclusie. Inclusie binnen een organisatie ziet zij als een vorm van verandermanagement en organisatieontwikkeling – een onderwerp waar ze zich graag mee bezighoudt.

Halima heeft de opleiding Inclusie- en Diversiteitsmanagement gedaan en verzorgt inmiddels lezingen, trainingen en geeft advies, het liefste in de vorm van een langdurig traject. Ze kijkt mee, adviseert en begeleidt organisaties om intern aan de slag te gaan met het onderwerp inclusie. Ze werkte al samen met diverse gemeentes, organisaties uit de culturele sector (zoals theaters en kunstaanbieders), onderwijsinstellingen en bibliotheken.

Halima begeeft zich al jaren in het sociaal maatschappelijke werkveld. Eerst als journalist, inmiddels als onder andere trainer en adviseur op het gebied van diversiteit en inclusie. Alleen schrijven over mensen was voor haar namelijk niet genoeg: ze wil een verschil maken. Mensen verbinden, inspireren en een bijdrage leveren aan een gelijkwaardige samenleving. Een deel van die samenleving speelt zich af op de werk- en leervloer: mini-samenlevingen waar inclusie aan ten grondslag hoort te liggen.

Halima is op haar best wanneer ze ruimte mag maken voor hen die in plaats van anders, zichzelf mogen zijn. Voor hen die bang zijn afgewezen te worden en voor hen die voor het eerst met verandering worden geconfronteerd. Ze zoekt inspiratie bij mensen die een andere kijk op de wereld hebben dan zij. Dit helpt haar om een betere professional en een beter mens te zijn. In haar werk zoekt ze het ongemak juist op, om zo een verbinding te leggen en die vervolgens te versterken.

Inclusie en het vergroten van diversiteit bereik je alleen als de organisatie commitment toont. Halima gelooft dat we er vooral komen door naar elkaar te luisteren en de aanwezige verschillen te omarmen. Daarom investeert ze in de duurzame verbinding en het vergroten van draagvlak. Halima is een zorgvuldige, boeiende spreker en procesbegeleider met ruime ervaring binnen verschillende werkvelden. Ze is onder andere inzetbaar als spreker, trainer, workshopleider en adviseur. Ook is ze in te zetten als moderator, dagvoorzitter, interviewer en all-round storyteller.