Foto Chedda sprekersprofiel

Informatie

Expertise: Diversiteit, inclusie, handicap/disability, het kruispunt van handicap en huidskleur, VN Verdrag Handicap, de verschillende modellen van handicap (sociaal, medisch, liefdadigheid, etc.)
Prijsindicatie: vanaf € op aanvraag
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Toegankelijkheid is een recht, geen gunst''

Jeanette Chedda

zij/haar

Jeanette Chedda groeide als gehandicapte moslima van kleur op in een wereld zonder rolmodellen. Waar anderen zichzelf volop terugzagen in het medialandschap, was er voor Jeanette niemand waar ze zich mee kon identificeren. Ze weet dan ook als geen ander hoe belangrijk representatie is en vormt inmiddels zelf een rolmodel voor de jongere generatie.

Jeanette’s achtergrond ligt in de communicatie, ze heeft als redacteur op verschillende redacties binnen de bedrijfsjournalistiek gewerkt. Ze zet zich in voor Feminists Against Ableism en haar verhalen komen voor in de boeken ‘De Goede Immigrant’ en ‘Heb je nou al een vriend?’. Ook vind je haar bijdragen op OneWorld.

Jeanette is altijd op zoek naar verbinding en vormt een kritische sparringpartner, ook wanneer dit schuurt. Dit alles omdat ze zich voor de volle 100% inzet voor een betere wereld. Als ervaringsdeskundige werpt ze een uniek perspectief op zaken die vaak onderbelicht blijven.

Het podium lijkt gemaakt te zijn voor Jeanette. Ze weet haar publiek te raken door haar oprechte manier van vertellen en ondersteunt geleefde ervaringen met kennis, kunde en een enorme bak passie. Wanneer Jeanette praat, móet je wel luisteren.

Jeanette is o.a. in te zetten als spreker, workshopleider en panellid. Ook is ze in te schakelen als presentator van een evenement of podcast.

Foto: Gina Tamer Saad