Foto Jiska sprekersprofiel

Informatie

Expertise: Handicap, VN-verdrag handicap, rechten van mensen met een handicap, ervaringsdeskundigheid, toegankelijkheid, gezondheidzorg, Wajong, inclusief werkgeverschap, inclusief vervolgonderwijs (mbo/hbo/wo)
Prijsindicatie: vanaf € op aanvraag
Talen: Nederlands

Boeken?

''Eerlijk is niet altijd gelijk: juist verschillen maken dat we als samenleving functioneren zoals we dat doen''

Jiska Ogier

zij/haar

Zowel in werk als privé is Jiska een echte verbinder. Opgeleid tot jurist brengt ze kennis over wet-, regelgeving en impact van beleid in verbinding met haar ervaringen met het hebben van een fysieke handicap. Haar drijfveer? Eerlijke kansen voor iedereen. Daarin wil eerlijk niet altijd zeggen gelijk: “Juist de verschillen in mensen maken dat we als samenleving functioneren zoals we dat doen, dus verschil mag er zijn. We moeten alleen niet vervallen in wij-zij denken. Inclusie gaat voor mij juist over iedereen. Over de dynamiek tussen de verschillende mensen.”

Ervaringsprofessional zijn betekent voor Jiska het zijn van een professional die daarnaast belangrijke ervaringsdeskundige kwaliteiten meebrengt. Van haar kennis en ervaringen heeft ze haar beroep gemaakt. “Als ervaringsprofessional ben ik graag een inspirerend voorbeeld, ik laat zien hoe we met elkaar nieuwe stappen kunnen zetten en laat ik zien dat ik nog elke dag bijleer.” Daarbij staat het zijn van een positieve inspiratie volledig los van de handicap die ze heeft: “Ik wil niet inspirerend zijn omdat ik een handicap heb, maar ook zeker niet ondanks. Ik ben een inspiratie omdat ik ervoor kies zichtbaar te zijn, mijn verhaal te delen via workshops, keynotes en coaching en te laten zien dat we allemaal kunnen blijven leren.”

Elke opdracht die Jiska doet, is maatwerk. Met prikkelende vragen, interactie en ruimte voor eigen ideeën brengt ze mensen in beweging om direct inclusiever en toegankelijker te worden. “Je mag mij alles vragen, ook al weet je soms dat een vraag sociaal niet helemaal geaccepteerd is, ik word er immers voor betaald”, zegt ze met een vette knipoog. Vanuit menselijkheid, lichtheid en humor is het dan ook haar doel dat iedereen weggaat met een goed gevoel én een paar mooie, praktische lessen.

Jiska is in te zetten als spreker en workshopleider. Daarnaast geeft ze advies. Ook is ze te boeken als podcastgast of voor andere interviews.

Foto: Marijn de Wijs