jos (2)

Informatie

Expertise: Onderwijs, leiderschap, punk, DIY (Do It Yourself), een heel scala aan levenservaring
Prijsindicatie: vanaf €600
Talen: Nederlands

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Het maakt niet uit of het glas half vol of half leeg is, het gaat om de kwaliteit van wat er in zit''

Jos Houtveen

hij/hem

Jos Houtveen (1964) is een Nederlands punkicoon en schoolleider. Hij speelt sinds zijn 14de in verschillende bands en heeft – al tourend met deze bands – bijna de hele wereld gezien. Naast dat hij zelf muziek maakt, organiseert hij ook af en toe concerten in OCCII in Amsterdam en runt hij zijn eigen platenlabel. In 1984 studeerde Jos af aan de Pedagogische Academie te Amersfoort, tot 2002 werkte hij als leerkracht in het basisonderwijs. Daarna heeft hij de functie van adjunct-directeur vervuld en sinds 2008 is hij schoolleider van een basisschool in Amersfoort. 

Naast zijn baan en het muzikantenleven vervult Jos nog een aantal toffe functies. Zo is hij voorzitter van Stichting Keiroze, een vereniging die de belangen van de LHBTI+ gemeenschap in Amersfoort behartigt. Ook is hij bestuurslid van de stichting Kind en Seksualiteit. Deze stichting leert kinderen over hun eigen lijf, over grenzen aangeven en die bij een ander te herkennen en over lekker in hun vel zitten. In al deze bezigheden staat maatschappelijke betrokkenheid voorop en wil Jos de stem van diegenen die minder gehoord worden versterken. Zijn streven is om de wereld een stukje beter achter te laten dan hoe hij deze zelf aantrof. Hij hoopt voor meerdere mensen het verschil te kunnen maken.

Jos houdt zijn gage niet zelf; deze doneert hij aan een nader te bepalen goed doel. Hier heeft hij voor gekozen omdat zijn werk hem voldoende inkomen verschaft.

Jos is o.a. in te zetten als spreker, trainer en gespreksleider.