Foto Laura sprekersprofiel (3)

Informatie

Expertise: Gender, queer issues, fat liberation, disability/chronische ziekte, intersectioneel feminisme, seks, seksualiteit, de onveiligheid van vrouwen en queer personen
Prijsindicatie: vanaf €600
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email

''Er is geen collectieve vooruitgang, wanneer niet iedereen mee kan''

Laura van der Heide

die/diens

Laura, de oprichter van feministisch platform FMNST en de panelgesprekken FMNST Talks, is een intersectioneel feminist in hart en nieren. Zowel online als offline houdt die zich bezig met het toegankelijk maken van informatie over belangrijke maatschappelijke thema’s zoals seksualiteit, gender, mentale gezondheid en meer. Met als leidraad “je vangt meer vliegen met honing dan met azijn” weet Laura op een toegankelijke manier en zonder vingerwijzen de vinger op de zere plek te leggen, om zo mensen een belangrijke boodschap mee te geven.

Laura verzette zich als kind al tegen onrecht en heeft hier uiteindelijk diens werk van gemaakt. Na diepe dalen door onder andere chronisch ziek zijn, gedeeltelijk doof zijn, een eetstoornis, mentaal en seksueel misbruik, wist Laura diens pijn om te zetten in kracht. Diens missie is dan ook: mensen de woorden en safe space bieden die Laura zelf vroeger heeft gemist én het educaten van mensen om meer begrip en empathie te creëren en mensen samen te brengen.

Laura is een ervaringsdeskundige als het gaat over gender, (queer) seksualiteit, dik zijn en disability. Intersectionaliteit gaat er voor die om dat je niet alleen kijkt naar je eigen ervaringen, maar juist naar de ervaringen van mensen wiens leven hen moeilijker wordt gemaakt binnen de maatschappij. Daarom strijdt Laura júist niet alleen voor zichzelf, ondanks dat die zelf onderdeel vormt van een minderheid.

Laura spreekt met toegankelijke en duidelijke taal. Die kan praktisch praten over zware onderwerpen en weet met diens gevoel voor humor lucht en herkenbaarheid te brengen in een gesprek. Laura is inzetbaar als spreker, trainer en workshopleider. Ook is die een ervaren moderator en neemt Laura graag plaats in een panelgesprek of podcastopname. Bovendien schrijft Laura artikelen.

Foto: Anoesjka Minnaard