Lisa (een witte dikke vrouw met donkerbruine krullen) kijkt lachend in de camera terwijl de zon op haar gezicht schijnt

Informatie

Expertise: inclusie, toegankelijkheid, validisme/handicap, safe(r) spaces/sociale veiligheid, body-shaming, gewichtsdiscriminatie, seksisme, neurodiversiteit
Prijsindicatie: vanaf € op aanvraag
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email

''Ik bied kennis en handvatten aan wie inclusiever te werk wil gaan, maar niet weet hoe''

Lisa Jansen

zij/haar

Lisa Jansen is medeoprichter van Studio Stoofpot en daarnaast trainer, schrijver, dagvoorzitter en consultant. In 2020 verscheen haar boek ‘Laat je horen – zó maak jij een positief verschil in de wereld’ bij uitgeverij Nieuw Amsterdam, een praktische gids over vormen van uitsluiting en hoe op kleine schaal te werken aan een inclusievere wereld. Met workshops, trainingen, lezingen en advies helpt Lisa organisaties inclusiever te worden. Zo werkte ze onder andere al samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Gemeente Amsterdam en GGZ Noord-Holland-Noord.

In haar werk combineert Lisa theoretische kennis, praktische inzichten uit het werkveld en haar persoonlijke ervaringen. Als gehandicapte, chronisch zieke en neurodivergente vrouw die zich vaak beweegt in ‘mannenwerelden’, is het moeten omgaan met vooroordelen en het op moeten boksen tegen oneerlijke verwachtingen haar niet vreemd. Frustratie over de oneerlijke behandeling van haarzelf en talloze anderen, wakkert haar innerlijke vuur om hier iets mee te doen enkel sterker aan. Lisa vindt het daarbij belangrijk de situatie altijd door een brede, intersectionele lens te bekijken, zodat niemand wordt vergeten en de ruimte voor alle deelnemers zo veilig mogelijk wordt gemaakt.

Lisa’s lezingen, workshops en trainingen zijn een mix van theorie, reflectie en interactie. Ze steekt deze zo praktisch mogelijk in en spitst deze toe op de specifieke organisatie waarvoor ze aan de slag gaat, zodat de deelnemers met zoveel mogelijk waardevolle kennis de sessie verlaten. Onderwerpen waar Lisa zich veel mee bezighoudt zijn inclusie en toegankelijkheid. Uit ervaring spreekt en traint ze bovendien over onderwerpen als validisme, body-shaming, gewichtsdiscriminatie, neurodiversiteit en safe(r) spaces/sociale veiligheid. Ook schrijft ze artikelen voor verschillende media en is ze in te zetten als presentator, moderator en dagvoorzitter.

Bij alles wat Lisa doet, wil ze zo toegankelijk mogelijk te werk gaan. Haar positie als gehandicapte, vrouwelijke ondernemer brengt hierbij een waardevol perspectief met zich mee. Een perspectief dat ze graag inzet voor iedereen die de wereld een stukje mooier wil maken.