Lisa (een witte dikke vrouw met donkerbruine krullen) kijkt lachend in de camera terwijl de zon op haar gezicht schijnt

Informatie

Expertise: inclusie, toegankelijkheid, validisme, handicap, safe(r) spaces, sociale veiligheid, body-shaming, gewichtsdiscriminatie, seksisme, neurodiversiteit
Prijsindicatie: vanaf € op aanvraag
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Ik bied kennis en handvatten aan wie inclusiever te werk wil gaan, maar niet weet hoe''

Lisa Jansen

zij/haar

Lisa Jansen is medeoprichter van Studio Stoofpot en daarnaast trainer, schrijver, dagvoorzitter en consultant. Met workshops, trainingen, lezingen en advies helpt Lisa organisaties inclusiever te worden. Zo werkte ze onder andere al samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Gemeente Amsterdam, Coöperatie VGZ, ArtEZ University of the Arts en GGZ Noord-Holland-Noord. In 2020 verscheen haar boek ‘Laat je horen – zó maak jij een positief verschil in de wereld’ bij uitgeverij Nieuw Amsterdam, een praktische gids over vormen van uitsluiting en hoe op je eigen manier te werken aan een inclusievere wereld.

Lisa werkt vanuit een sociaal rechtvaardig perspectief en combineert theoretische inzichten en ervaringen uit haar werk met haar persoonlijke ervaringen als neurodivergente, gehandicapte en chronisch zieke vrouw. Ze vindt het belangrijk de situatie altijd door een brede, intersectionele lens te bekijken zodat niemand wordt vergeten.

Lisa’s lezingen, workshops en trainingen zijn een mix van theorie, reflectie en interactie. Ze steekt deze zo praktisch mogelijk in en spitst deze toe op de specifieke organisatie waarvoor ze aan de slag gaat, zodat de deelnemers met zoveel mogelijk waardevolle kennis de sessie verlaten. Haar facilitatiestijl is te omschrijven als een zachte, maar rechtvaardige handreiking om samen te ontdekken waar jij het verschil kunt maken binnen (en buiten) jouw werk.

Onderwerpen waar Lisa zich veel mee bezighoudt zijn inclusie en toegankelijkheid. Uit deskundigheid en ervaring spreekt en traint ze bovendien over onderwerpen als handicap, validisme, body-shaming, gewichtsdiscriminatie, neurodiversiteit en safe(r) spaces/sociale veiligheid. Ook schrijft ze artikelen voor verschillende media (waaronder OneWorld en Rekto:Verso) en is ze in te zetten als presentator, moderator en dagvoorzitter. Dat laatste vindt ze stiekem het állerleukste om te doen.

Dit zeggen opdrachtgevers over Lisa:

‘’Lisa heeft onze Diversity Day(s) geopend met een interactieve lezing. Ze weet het publiek mee te krijgen door een juiste balans tussen zenden en meedoen. De communicatie en voorbereiding met Lisa verliepen goed. Lisa’s lezing sloot goed aan op onze wensen en was toegankelijk voor elk niveau. Ze heeft ons geïnspireerd en het gesprek over de thema’s diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid op gang gebracht!’’
– Coöperatie VGZ

Lisa heeft de start van het hoogseizoen en de opening van ons jaarthema ‘Zorg voor elkaar’ begeleid als dagvoorzitter. Haar kundigheid en betrokkenheid bij het onderwerp zorgden voor een zaal die aandachtig luisterde en waar velen geraakt werden door de persoonlijke touch. Lisa heeft een natuurlijke manier van presenteren, weet inhoud met (passende) humor te combineren en sprekers op hun gemak te stellen. In haar voorbereiding is zij bijzonder nauwkeurig. Professioneel met oog voor detail, waar inclusiviteit centraal staat. Daarnaast is zij een erg fijn en attent persoon om mee samen te werken.”
– Carola van der Woude, hoofd Marketing & Communicatie bij het Nederlands Openluchtmuseum

“Studio Stoofpot werd mij aangeraden door een collega. Na een kort telefonisch contact was ik gelijk enthousiast. Het was een prettig en open gesprek waarin de verwachtingen en mogelijkheden helder werden geschetst. Aansluitend verliep het contact prettig en snel. Lisa heeft vervolgens een lezing verzorgd waarin ze haar persoonlijke verhaal vertelde. Lisaheeft een heel prettige stem om naar te luisteren, je zag de bezoekers aandachtig luisteren. Haar verhaal geeft mooie voorbeelden en tips die de bezoekers hebben geïnspireerd. Lisa is een inspiratie voor velen.”
– Evelyn Grimberg, relatiemanager bij het Nederlands Openluchtmuseum