kaylee vierkant voor sprekersprofiel (5)

Informatie

Expertise: toegankelijkheid, inclusie, validisme/disability, podcasting, veganisme, speciësisme, fat justice, body-shaming, de politiek van eten, community building
Prijsindicatie: vanaf €800
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email

''Ik geef handvatten aan diegenen die iets willen dóen, maar niet weten hoe''

Lisa Jansen

zij/haar

Als er iets is waar Lisa niet tegen kan, dan is het wel onrecht. Omdat van de zijlijn toekijken niet iets is dat bij haar past, besloot ze al vroeg het heft in eigen handen te nemen om zo een poging te wagen de wereld mooier en vooral eerlijker te maken. Waar ze als kleine krullenbol nog met zelfgebakken koekjes langs de deuren ging om geld op te halen voor het goede doel, klimt ze tegenwoordig graag in haar pen of op een (al dan niet fysiek) podium om anderen te helpen stappen te zetten naar een inclusievere samenleving – altijd op een manier die bij hen past.

Lisa is schrijver, spreker, trainer en podcastmaker. Je zou haar kunnen kennen van haar platform ‘Big Vegan Sister’, waar ze anderen middels een Instagram community en een podcast handvatten geeft om te werken aan een inclusievere wereld. Haar boek ‘Laat je horen – zó maak jij een positief verschil in de wereld’ dat uitkwam in augustus 2020 bij uitgeverij Nieuw Amsterdam sluit hier perfect op aan. Ook staat zij aan het roer van De Podcastschool, waarmee ze anderen helpt hun eigen podcast te starten of te verbeteren.

Onderwerpen waar Lisa zich graag mee bezighoudt zijn toegankelijkheid, inclusie, validisme/disability, fat justice, veganisme, speciësisme en podcasting – de politiek van eten is haar special interest. Ook schrijft ze artikelen voor verschillende media en is ze in te zetten als presentator, host of dagvoorzitter. Bij alles wat Lisa doet, probeert ze zo toegankelijk mogelijk te werk te gaan. Haar positie als disabled ondernemer brengt hierbij een waardevol perspectief met zich mee. Een perspectief dat ze graag inzet voor iedereen die de wereld een stukje mooier wil maken.