Foto Liyah sprekersprofiel (2)

Informatie

Expertise: resource accessibility (armoede), seksualiteit, mental health/mentale gezondheid, education/educatie, jongeren, online cultuur, shaming/exposing, gendered violence, domestic en emotional abuse/huiselijk en emotioneel geweld
Prijsindicatie: vanaf € op aanvraag
Talen: Nederlands en Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Ik deel mijn kennis om anderen te behoeden voor de moeilijke ervaringen die ik meemaakte''

Liyah Park

zij/haar

De Rotterdamse Liyah Park is psychologiestudent, mediamaker, spoken word artiest en schrijver. In 2022 won ze een voorronde van de Schiedamse Poetry Slam. Liyah onderscheidt zich met persoonlijke stukken, die je het gevoel geven dat stiekem haar dagboek leest. Kwetsbaar en open, maar ook eerlijk en direct.

In 2021 lanceerde Liyah haar podcast Vrouwentoilet, waarin de vraag ‘wat is vrouw-zijn?’ centraal staat. In de podcast voert ze kwetsbare gesprekken met vrouwen zoals zij en deelt ze haar ervaringen als queer vrouw van kleur en intersectioneel feminist. Voor internationale vrouwendag 2022 ging Vrouwentoilet een samenwerking aan met het Amsterdam Museum.

Liyah’s werk heeft een overkoepelend thema: toegang tot kennis, middelen en vooral toegang tot elkaar. Liyah is ervaringsdeskundige op het gebied van online intimidatie, huiselijk geweld, seksualiteit, mentale gezondheid en neurodiversiteit. Door haar moeizame jeugd en de ervaringen die ze opdeed in de media, richt ze zich nu veel op jongeren en online cultuur. Door eerlijke gesprekken te voeren over seks, media en armoede, hoopt zij generaties na haar te voorzien van de kennis die zij zélf had willen hebben op die leeftijd. Ook hoopt ze hen hiermee te behoeden voor de moeilijke ervaringen die ze zelf meemaakte.

Liyah gebruikt haar academische achtergrond om haar werk te onderbouwen en verrijken. Ze is niet bang om het toe te geven wanneer ze iets niet weet: dan zoekt ze het uit voor je. Liyah levert feedback en is kritisch (en hella funny), maar draagt ook oplossingen aan met het oog op een betere toekomst.

Liyah verzorgt onder andere lezingen, trainingen en workshops. Ook presenteert, modereert en host ze evenementen, podcasts en andere gelegenheden. Ze houdt interviews en schrijft artikelen en essays en neemt graag plaats in een panelgesprek. Ook is Liyah voice artist en doet ze spoken word performances.

Foto: Melissa Lewis