Op deze foto staat Mabel Zwaan, een jonge vrouw met bruine krullen tot haar schouders. Ze draagt donkere lippenstift en kijkt langs de camera heen, haar ene hand rust op haar borst en de andere zit in haar broekzak. Ze draagt een een beige blouse met een oranje sjaaltje en een zwarte pantalon. Op de achtergrond zie je een industriële hal, grijs met oranje details.

Informatie

Expertise: journalistiek, filosofie, media-ethiek, diversiteit, het doorbreken van stereotyperingen
Prijsindicatie: vanaf €700
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''De blinde vlekken van de journalistiek zorgen voor blinde vlekken in de maatschappij''

Mabel Zwaan

zij/haar

In het leven van Mabel zijn journalistiek, filosofie, activisme en cultuur innig met elkaar verweven. Als filosoof en media-ethicus kijkt Mabel kritisch naar het reilen en zeilen van de Nederlandse journalistiek.

Ze is expert op het gebied van verslag doen van seksueel geweld en gemarginaliseerde groepen, slachtofferschap in de media en de cruciale rol van diversiteit en inclusie binnen het mediaveld. Dit doet ze vanuit haar expertise als journalist, maar ook als iemand die als feministische activist aan de andere kant van de microfoon heeft gestaan. Als jonge journalist en activist ziet Mabel namelijk uitstekend waar de verbeterpunten liggen in het veld.

Mabel geeft workshops en lezingen aan mensen in het journalistieke veld, mediaconsumenten en filosofen over verslag doen van gemarginaliseerde groepen, seksueel geweld en slachtofferschap in de media. In al deze onderwerpen komt het belang van een diverse redactie sterk naar voren, evenals de impact van foutief of stereotyperend verslag doen op de maatschappij. 

Mabel is inzetbaar voor lezingen, workshops en trainingen. Daarnaast neemt ze graag deel aan een panelgesprek. Ook is ze beschikbaar voor (podcast)interviews, het schrijven van artikelen en het presenteren van podcasts en evenementen.

Foto: Jenny Janssens