Maria Sanchez Garcia

Informatie

Expertise: inclusieve cultuursector, (divers en inclusief) programmeren, muziekindustrie, talentontwikkeling, diversiteit in jazzmuziek
Prijsindicatie: vanaf €600
Talen: Nederlands, Engels en Spaans

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Door mijn eigen biculturele achtergrond ken ik het belang van een inclusieve cultuursector''

Maria Sanchez Garcia

zij/haar

Maria Sanchez Garcia is programmeur en muzikant. In 2022 rondde ze haar studie Kunst en Economie met een focus op muziekmanagement af aan de HKU in Utrecht. Inmiddels werkt ze als assistent programmeur bij Melkweg Amsterdam, als junior programmeur bij Into The Great Wide Open en als gitarist voor verschillende artiesten waaronder Gaidaa. In haar eigen woorden heeft ze ‘de mooiste baan van de wereld’.

Het leven van Maria staat volledig in het teken van muziek. Haar belangrijkste doel is het genereren van een plek voor mensen om te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit, bijvoorbeeld in de vorm van muziekconcerten en festivals. Ze erkent het belang van een plek waar je jezelf kunt ontdekken: culturele plekken zijn daarin volgens haar essentieel. Wanneer ze zelf muziek maakt, ervaart ze dat als iets meditatiefs. Muziek is voor Maria dan ook een middel om zichzelf te leren kennen en zichzelf te uiten.

Ook kent Maria het belang van een representatieve en inclusieve cultuursector. Zelf kwam ze op 9-jarige leeftijd als vluchteling met haar familie naar Nederland. Toen ze opgroeide, zag ze zichzelf niet terug in de muziekindustrie. Waar waren die artiesten die op haar leken? Door zo divers en inclusief mogelijk te programmeren wil Maria getalenteerde muzikanten van nu helpen letterlijk het podium te pakken, om zo de nieuwe generatie cultuurliefhebbers de herkenning én erkenning te bieden die zij zelf gemist heeft.

Maria is inzetbaar voor lezingen, workshops en trainingen. Ook neemt ze graag deel aan een panelgesprek of interview, bijvoorbeeld in de vorm van een podcast.

Foto: Miranda Gashi