menstruatiemeisjes

Informatie

Expertise: Menstruatie en period-shaming, voorlichting en advies, inclusie en menstruatie, menstruatievriendelijke werk- en leerplekken
Prijsindicatie: vanaf €600
Talen: Nederlands

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email

''I've got 99 problems but my period ain't one''

Menstruatiemeisjes

Zij/haar

Honorata en Lieke vonden dat er niet genoeg over menstruatie gepraat werd, dus richtten ze samen Menstruatiemeisjes op. Bewapend met persoonlijke verhalen en menstruatiecups verklaren ze de oorlog aan al die schaamte rondom menstruatie. Want iel: je zal maar een baarmoeder hebben. Period shaming is een ding, zeg gerust EEN GROOT DING. Dus dat gaan ze fiksen. 

Geboren uit de PMDS-diagnose van Honorata, maken ze nu samen elk menstruatie-onderwerp bespreekbaar: van mannen die menstrueren tot anticonceptie en van menstruatiemythes tot menstruatiebeleid. Dat doen ze in hun podcast, in hun online magazine, op Instagram, met hun boek ‘Ben je ongesteld of zo?’ en als onderdeel van Studio Stoofpot.

Honorata van den Akker

Honorata groeide op als Pools meisje in Nederland. Voordat ze menstruatiemeisje was, was ze al een softwaremeisje. Honorata heeft niet alleen PMDS, maar ook ADHD. Alle apps en systemen zorgen dat zie niet alleen doet wat haar hoofd *nu wil*, maar ook toekomt aan de dingen die er toe doen. Zoals branding, illustratie en het maken van collages. Altijd met een activistische insteek: van overconsumptie tot seksisme. Kan gewoon.

Lieke Smets

Lieke is naast menstruatiemeisje ook communicatiemeisje. De laatste jaren heeft ze jongerencommunicatie tot haar favo expertise gedoopt, dus ze spreekt nu ook vloeiend in meme, GIF en emoji. Haar boekenkast staat daarnaast vol met boeken over feminisme, media en politiek. Omdat ze niet alleen maar interesse heeft in tampons.