ID: Nel kijkt recht in de camera met blauwe lucht met wolken op de achtergrond. Nel is een wit persoon met kort, geblondeerd haar. Hen draagt een wit overhemd.

Informatie

Expertise: grafisch ontwerp, illustratie, branding, identiteit, gender, seksualiteit, inclusieve communicatie, sociale rechtvaardigheid, sociologie
Prijsindicatie: vanaf € op aanvraag
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Designing for change''

Nel

hen/hun

Nel (Amsterdam, 1993) is een ontwerper, illustrator en socioloog met meer dan 10 jaar ervaring in het visualiseren van ideeën en identiteiten. Vanuit hun design studio genaamd Studio NelNel werkt hen aan design projecten voor organisaties, creatieve makers en activisten die een rechtvaardige wereld voor zich zien. Zo versterkt hen positieve verandering door middel van grafisch ontwerp, positionering en communicatie. Studio NelNel heeft verschillende design awards gewonnen waaronder de Awwwards nominatie voor NelNel’s website ontwerp.

Naast het inzetten van design voor een rechtvaardige wereld, maakt hen ook eigen werk in de vorm van illustraties. Nel is afgestudeerd socioloog aan Goldsmiths University of London (Ma Race, Media & Social Justice) en gebruikt deze academische achtergrond om hun werk te onderbouwen. Elke illustratie heeft een sociologisch startpunt en verhoudt zich tot een specifiek sociologisch onderzoek of een intersectioneel feministische denker. De vaak krachtige en kleurrijke illustraties kaarten systemische onrechtvaardigheden aan en maken zo ruimte voor nieuwe mogelijkheden van zijn. Nel’s werk verhoudt zich tot thema’s zoals gender identiteit, anders-zijn, archieven, lichamelijkheid, heling en transformatie. 

Nel is inzetbaar als illustrator en grafisch ontwerper voor de ontwikkeling van merk identiteiten, logo’s, websites en visuals. Ook geeft hen workshops rond de thema’s positionering en branding. Met een zelf ontwikkelde methode is Nel bovendien inzetbaar als branding/positionering specialist om je ideeën naar de essentie terug te brengen en vervolgens een vertaling te maken naar krachtige communicatie uitingen. Nel is een zachte, kritische en effectieve sparringpartner die altijd verder wil kijken dan het beoogde resultaat. Vanuit een nieuwsgierigheid om dingen te begrijpen en een kracht om goed te luisteren, werkt Nel als een vertaler van jouw ideeën.