op de foto staat een portret van een jonge witte vrouw met korte haren en blauwe ogen. Ze draagt een zwarte hemd en glimlacht. Ze staat voor een boekenkast die wazig op de achtergrond verschijnt.

Informatie

Expertise: diversiteit en inclusie, sociale rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid, intersectionaliteit, gender en seksuele diversiteit, seksisme op de werkvloer
Prijsindicatie: vanaf € op aanvraag
Talen: Nederlands, Engels, Frans

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Ontmantel onrechtvaardigheid door jezelf af te vragen hoe jij bijdraagt aan systemen van onderdrukking''

Nina Guillerme

zij/haar

Nina Guillerme zet zich in voor diversiteit en inclusie, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid, zowel in het dagelijks leven als in het werk. Al ruim twaalf jaar werkt ze in het veld van sociale rechten als programmamanager, facilitator en trainer voor internationale maatschappelijke organisaties actief voor LHTBQI+ rechten, vrouwenrechten en onderwijs voor jongeren en volwassenen. Nina woont in Amsterdam en werkt als Diversiteit & Inclusie (D&I) specialist in een zorgorganisatie die actief is in dezelfde regio. Ze werkt daarnaast binnen én buiten regio Amsterdam als freelance adviseur voor organisaties en bedrijven die met een D&I traject willen starten.

Nina kijkt naar de wereld met een blik van een queer feministische persoon met een dubbele cultuur (Frans en Nederlands) en haalt haar inspiratie uit verschillende (internationale) gemeenschappen. Ze heeft veel enthousiasme en energie, en is kritisch en overtuigend.

Nina neemt haar kennis en vaardigheden mee vanuit de ontwikkelings- en maatschappelijke sector en heeft ruime ervaring in het werken met gemarginaliseerde groepen. Ze gebruikt haar coördinerende vaardigheden om vooruit te kijken met duidelijke doelen, prioriteiten en te verwachten resultaten. Ze faciliteert, ontwikkelt, verbindt en deelt kennis, tools en trainingen die in lijn zijn met de organisatiedoelen en processen op het gebied van D&I.

Nina is onder andere inzetbaar voor:

– Het coachen in het opzetten van D&I-beleid, -strategieën en -actieplannen in lijn met de organisatiedoelen en meerjarenbeleidsplan
– Het creëren en faciliteren van leertrajecten voor D&I werkgroepen (D&I strategieën kaders, een D&I visie en missie opstellen, D&I meten en evalueren, inclusieve HR processen, inclusief leiderschap)
– Het faciliteren van workshops en trainingen met een focus op basiskennis over D&I, intersectionaliteit, gender en seksuele diversiteit, seksisme op de werkvloer

Foto: Tengbeh Kamara