Robin kijkt recht in de camera met een halve lach. Robin is een Zwarte vrouw met een kaalgeschoren hoofd. Ze heeft een nep lederen colbert aan en draagt een bril.

Informatie

Expertise: artificial intelligence / AI / kunstmatige intelligentie, discriminatie en AI, ethiek en AI, maatschappelijke ongelijkheid, creatief programmeren en produceren, AI-ontwikkelingen, data science, neurowetenschappen, computerwetenschappen
Prijsindicatie: vanaf €1300
Talen: Nederlands, Engels, Sranang Tongo

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Het gevaar zit in het denken dat AI en de consequenties ervan objectief zijn''

Robin Aïsha Pocornie

zij/haar

Robin Pocornie (Amsterdam, 1996) is een echte duizendpoot! Ze heeft ervaring in en een passie voor alles binnen de neuro- en computerwetenschappen, is creatief producent bij diverse organisaties in Amsterdam en richtte ASSEMBLE op: een nerd en fandom praatprogramma met workshops voor en door BPOC. Robin is een geboren en getogen Amsterdammer (shoutout naar Amsterdam-Noord!), maar heeft ook gewoond en gewerkt in Costa Rica, de VS, en Australië. Sinds 2018 woont ze weer in Nederland.

Robin’s achtergrond binnen de computerwetenschappen maakt haar hyperbewust van hoe maatschappelijke ongelijkheden zich voeden in de snel ontwikkelende AI-wereld. Ze is dan ook de eerste persoon die binnen het Nederlandse rechtssysteem discriminatie in algoritmes heeft kunnen bewijzen, meer daarover lees je in het artikel ‘This Student Is Taking On ‘Biased’ Exam Software’ van WIRED. Over haar ervaring met de voor- en nadelen van kunstmatige intelligentie vertelt ze bovendien in de documentaire Reference Man van BNNVARA en de WOMEN Inc. Podcast (aflevering 18).

Robin is inzetbaar als host, dagvoorzitter en moderator: ze is een sprankelende presentator die met haar rake vragen en energieke verschijning ieder evenement tot een succes weet te maken. Ook verzorgt ze lezingen en workshops over alle onderwerpen die binnen haar uiteenlopende kennis liggen: van creatief programmeren en produceren tot AI-ontwikkelingen en data science. Daarnaast schuift Robin graag aan als podcastgast.

Foto: Bete van Meeuwen