Foto Rowena sprekersprofiel

Informatie

Expertise: rouw & rouwrituelen, mental health, leiderschap, cultuur & koloniaal verleden, content creatie & marketing, inclusie & diversiteit, representatie (bereiken van specifieke doelgroepen), storytelling
Prijsindicatie: vanaf €600
Talen: Nederlands & Engels

Boeken?

''I like to leave a mark''

Rowena Elshot

zij/haar

Rowena, geboren in Zaandam, heeft haar roots in de Caribische en Surinaamse cultuur. Ze werd opgevoed op een West-Europese manier, maar ook de warme lessen, gewoonten en principes van haar Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse voorouders stonden hierin centraal: ze draagt deze dan ook nog altijd bij zich. Dit in combinatie met haar sterke empatisch vermogen geeft haar een veelzijdige kijk op de wereld.

Tijdens haar tienerjaren op Aruba, blonk Rowena uit in meerdere talen, cultuurkennis, bedrijfsstudies en sport, waardoor ze zich bewust werd van haar drive voor toekomstige inspanningen en het overwinnen van haar eigen beperkingen. De opleidingen Hospitality Entrepreneurship & Tourism Management hebben haar aangemoedigd om mensen te verbinden met bestemmingen, culturen en emoties, evenals met hun innerlijke zelf. Nu biedt ze ondersteuning aan ondernemers om hun eigen unieke kracht en authenticiteit te ontdekken en draagt ze bij aan het bewustzijn van organisaties over de diverse gemeenschappen waarmee we samenleven. Hiermee wil ze impact te maken, door het vergroten van begrip, tolerantie en respect voor en tussen verschillende gemeenschappen. 

Geïnspireerd door haar culturele achtergrond en kennis van taal, cultuur en context heeft Rowena samen met haar beste vriendin Roden the Agency opgezet. Hiermee vormen ze een schakel tussen Nederland en de Caribische eilanden en verbinden ze gemeenschappen, cultuur, taal en ideeën met elkaar. Met Roden hebben ze als vertalers, ondertitelaars en contentmakers een bijdrage kunnen leveren aan documentaires als ‘Rauw Curaçao’, ‘Homerun Curaçao’ en het programma ‘Kustwacht Caribisch Gebied’. Ze hopen hiermee de context van de lokale mensen correct te kunnen overbrengen naar de westerse wereld.

Het ervaren van de dood op jonge leeftijd en het verliezen van haar schoonmoeder in 2021, deden Rowena realiseren dat we als mens emotioneel veel alleen dragen. Hierin probeert ze verandering te brengen in haar werk als rouwcounselor. Door mensen bewust te maken van de dood, maar ook van het leven en hoe mooi, kort en kwetsbaar het eigenlijk kan zijn. Rowena inspireert en motiveert de mensen om haar heen, terwijl ze toch haar eigen nederigheid en menselijke kant laat zien – om de wereld te laten zien dat we niet allemaal machines zijn en dat fouten altijd kunnen gebeuren.

Rowena is inzetbaar als trainer en workshopleider. Ook is ze beschikbaar als deelnemer aan panelgesprekken en voor podcastopnames en interviews.

Foto: Sweet Visuals