Foto Shari sprekersprofiel nieuw

Informatie

Expertise: seksualiteit/intimiteit/pleasure, queerness, gender, identiteit en (queer) ondernemerschap
Prijsindicatie: vanaf €900
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

''Ik betover een kamer, vang woorden en doorbreek taboes''

Shari Klein

zij/haar

Shari Klein (1989) is een creatieve ondernemer, voiceover, spoken word artiest en intimiteitscoach. Ze richtte in januari 2021 de Pleasure Society op om taboes rondom seksualiteit, intimiteit en pleasure te doorbreken.

Shari heeft nooit helemaal begrepen waarom er zoveel taboes zitten rond seksualiteit. Het is een onderwerp wat altijd al dichtbij haar heeft gelegen en waar ze met haar omgeving makkelijk over kon praten. Dat bleek voor een groot deel van de rest van de wereld alleen níet zo te zijn. Daar brengt Shari graag verandering in, door op een creatieve manier schaamte weg te nemen en het onbesprokene bespreekbaar te maken. Omdat iedereen het recht heeft de rijke diversiteit van seksualiteit en pleasure te ontdekken op een manier die bij hem, haar of hen past.

Als onderdeel van de Pleasure Society heeft Shari een succesvolle maandelijkse radioshow, Radio Pleasure Society, bij het Amsterdamse radiostation Echobox. Tijdens iedere aflevering duikt ze – vaak samen met een gast – in een specifiek onderwerp rondom seksualiteit, intimiteit en alles daartussenin.

Shari’s werk als voiceover en intimiteitscoach draagt direct bij aan al het werk dat ze doet. Als intimiteitscoach helpt ze mensen in een veilige setting te praten over waar ze tegenaan lopen in hun seksualiteit. Als voiceover en spoken word artist deelt zij haar vaak erotische woorden op het podium. Regelmatig schrijft ze in opdracht gedichten voor een evenement of promotievideo en spreekt deze, indien nodig, in haar thuisstudio in.

In samenwerking met Dwaalgast (pseudoniem voor Nederlandse producent Nuno Dos Santos) heeft Shari in mei 2021 een EP uitgebracht waarbij haar woordkunst samensmelt met de ambient elektronische beats van Dwaalgast. Na op verschillende plekken opgetreden te hebben, komt in 2023 een album uit met een aantal tracks die ze samen maakten.

Shari is inzetbaar als workshopleider, spreker, moderator (van bijvoorbeeld panelgesprekken) en dagvoorzitter. Ook is ze een uitstekende host voor bijvoorbeeld podcasts, livestreams, interviews en radio-uitzendingen. Shari verzorgt voiceovers en spoken word performances. Ook is ze inzetbaar om de recap van een event te verzorgen in de vorm van poëzie of spoken word.

Foto: Jonnah Bron