Ontwerp zonder titel (35)

Informatie

Expertise: Identiteit, de intersectionaliteit van opgroeien als panseksuele Chinese vrouw in Nederland, inclusie, wit privilege, de modelminderheid, kunst in combinatie met activisme, het belang van representatie, racisme op de werkvloer, slow fashion en duurzaamheid, groei mindset
Prijsindicatie: vanaf €600
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email

''De multi-cultuur die Nederland rijk is, mag veel meer gezien worden''

Sioejeng Tsao

zij/haar

Sioejeng Tsao, ook wel bekend als SEEYOUSIOE, is een kunstenaar van Chinese komaf die geboren is in Amsterdam en daar ook gevestigd is. Haar werk, bestaande uit schilderijen en digitale illustraties, zijn een kleurrijke verkenning van verschillende sociale aspecten en haar eigen queer en bi-culturele identiteit.

Tsao is niet bang om ongemak op te zoeken en gaat geen confrontatie uit de weg. Ze studeerde af in mode styling aan de hogeschool Academie Artemis, inmiddels combineert ze haar illustraties met haar activisme rondom racisme en feminisme. Met haar social mediaplatform hoopt Tsao een statement te maken, namelijk dat de multi-cultuur die Nederland rijk is, veel meer gezien mag worden. Ze heeft interviews over racisme en representatie gevoerd met onder meer de VPROhet ParoolVICENOSBNNVARA, en De Wereld Draait Door. Als spreker is ze aanwezig geweest bij het Amsterdam Museum en het KABK.

Door het delen van haar eigen kwetsbare ervaringen schrijft ze regelmatig gastcolumns en ging ze o.a. een samenwerking aan met Miljuschka Witzenhausen om haar gedachten te delen over culturele toe-eigening naar aanleiding van haar Aziatische kookboek.

Tsao heeft als spreker een inspirerend verhaal te vertellen over de vele ups en downs van het constant op zoek zijn naar een plek om te kunnen wortelen. Ze geeft een kijkje in hoe zij zich als derde generatie Chinese Nederlander los heeft weten te maken van de culturele verwachtingen om nu een succesvolle onderneming te kunnen runnen. Ze behandelt onderwerpen als: inclusie, wit privilege, de modelminderheid, het belang van representatie en racisme op de werkvloer. Een eerlijke presentatie die naast inspiratie juist ook aanzet tot denken én actie.