suheyla vierkant

Informatie

Expertise: Sociaal domein, gemeenten, sociaal werkbedrijven, maatschappelijk werk, journalistiek, (online) media, migratie en identiteit, podcastpresentatie
Prijsindicatie: vanaf €500
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Ik wil een podium geven aan zij die nauwelijks gehoord worden''

Süheyla Yalçin

Zij/haar

De term creatieve duizendpoot lijkt te zijn uitgevonden voor mensen als Süheyla Yalçin. Met een hart vol vuur stort ze zich op haar werk als hoofdredacteur bij podcast productiehuis Fufu en Dadels en als programmamaker bij onder andere het Parktheater Eindhoven. Als schrijver levert ze columns aan off- en online mediakanalen zoals ‘De Kanttekening’ en ‘OneWorld’. Ook is ze werkzaam als engagement redacteur bij De Correspondent.

Süheyla’s missie is gelijkwaardigheid voor iedereen, haar manier om dat te bereiken is storytelling rond maatschappelijke thematiek. Door middel van columns, audioverhalen en talkshows geeft ze een podium aan hen die nauwelijks gehoord worden en schijnt ze haar licht op de ongelijke structuren binnen onze samenleving.

Als dochter van voorouders met een migratiegeschiedenis is ze gedurende haar jeugd lang op zoek geweest naar een plek die ze thuis kon noemen. Die zoektocht naar haar identiteit leidde tot het oprichten van het crossmediale platform NederTürk. Een verzameling en archivering van orale geschiedvertelling op het kruispunt van de Nederlandse en Turkse identiteit. 

Süheyla is onder andere in te zetten als presentatrice, freelance redacteur, debatleider en columnist.