Op de foto staat Suus te Braak, een Nederlands-Surinaamse transman. Suus heeft donkerbruin krullend haar omhoog op zijn hoofd met de zijkant een beetje geschoren. Hij kijkt met een serieuze, maar vriendelijk blik recht in de camera. Suus staat voor een lila kleurige achtergrond en draagt een mintgroen t-shirt.

Informatie

Expertise: inclusief schrijven, werken en organiseren, LGBTIQA+, mensenrechten, racisme, intersectionaliteit, sport, beweging en leefstijl
Prijsindicatie: vanaf €800
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Omdat ik ben en wij zijn, moeten we in elkaar willen investeren''

Suus te Braak

hij/hem

Suus te Braak is een 40-jarige ondernemer met een groot hart voor en kennis over mensenrechten, toegespitst op LHBTIQA+ onderwerpen. Deze trans man van kleur uit de Achterhoek, komt uit een gezin met Surinaams-Creoolse moeder en witte Nederlandse vader en woont nu in het mooie Nijmegen. Suus is HBO opgeleid, heeft een werkverleden als mensenrechtenactivist, projectleider bij NGO’s, onderzoeker en docent HBO Social Work.

Nu richt Suus zich volledig op zijn onderneming HizzFit: een queer sportclub die hij oprichtte omdat hij veel beperkende ideeën tegenkwam in zijn leven, met name op het gebied van sport, mentale en emotionele ondersteuning in traumaverwerking, en het navigeren door de samenleving als een mixed race transpersoon. De frustratie die Suus ervaarde op deze gebieden, zette hij om in een positieve ervaring die anderen mogen meebeleven – zowel mensen uit zijn community, als bedrijven, teams en organisaties.

HizzFit zet zich actief in voor het welzijn van trans- en queerpersonen en biedt een uitgebreid leefstijlprogramma voor de community, waaronder personal training, lifestyle coaching, queer group workouts en transitietraject coaching. Suus is personal trainer en leefstijl coach bij Hizzfit.

Met HizzFit Workshops & Advies richt Suus zich landelijk op werkorganisaties, bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties die een veilige omgeving voor iedereen in organisatie willen creëren en duurzaam willen worden op het gebied van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Suus gelooft in een praktische benadering die verder gaat dan een passage in een handboek en verzorgt graag workshops, trainingen en advies voor uiteenlopende organisaties.

Suus is inzetbaar voor lezingen, workshops, trainingen en advies. Ook neemt hij graag plaats in een panelgesprek. Daarnaast verzorgt Suus sporttrainingen voor organisaties en teams.

Foto: Jesse van de Berg