Ontwerp zonder titel (50)

Informatie

Expertise: Partnergeweld, biseksualiteit, LHBTI+-geschiedenis in Nederland, femicide, seksueel geweld/aangepaste verkrachtingswet, victim blaming, feminisme, activisme, activistische zines
Prijsindicatie: vanaf €600
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''De ervaring van het slachtoffer is altijd legitiem''

Tessel ten Zweege

zij/haar

Tessel ten Zweege is feministisch kunstenares en schrijfster. Ze is begonnen als feminist-in-chief bij het collectief PISSWIFE en als organizer bij de Women’s March. Ze studeerde aan de kunstacademie en doet een research master Gender Studies aan de Utrecht University.

Februari 2022 komt haar eerste boek ‘Dat zou jij nooit toelaten – Als liefde giftig wordt’ uit bij Uitgeverij de Geus. Tessel overleefde zelf een gewelddadige partner. In haar schrijven, spreken en illustreren werpt ze een fel licht op haar donkerste hoofdstuk en geeft zo slachtofferschap een nieuw gezicht: jong, feministisch en de schaamte voorbij.

Tessel is van mening dat we het juist zouden moeten vieren als slachtoffers weer glimlachen en doorgaan met hun leven, in plaats van hun nieuwe geluk tegen ze te gebruiken. Ook al weet je niet hoe het voelt om geweld te ervaren van iemand die je lief hebt, ook al begrijp je niet hoe iemand daarna ooit weer kan glimlachen: de ervaring van het slachtoffer is altijd legitiem.

In haar werk komen ook thema’s als biseksualiteit, LHBTI-emancipatie en self-care aan bod. Tessel is in te zetten als panellid en workshopleider. Ook is ze beschikbaar voor interviews, artikelen, video’s, podcasts, livestreams en als schrijfster van artikelen, betogen en speeches.