Op deze foto staat Yusuf Aslaner, een jonge man van eenentwintig jaar oud. Hij is licht getint, heeft zwart haar en een stoppelbaard. Hij draagt een bordeaux coltrui en lacht. De achtergrond van de foto is geblurred.

Informatie

Expertise: diversiteit, inclusie, gelijkwaardigheid, politicologie, impliciete en expliciete uitsluiting, queerness, queer zijn als moslim, antidiscriminatie
Prijsindicatie: vanaf €600
Talen: Nederlands

Boeken?

''Identiteiten zijn complex, gelaagd en dynamisch: zie dit in''

Yusuf Aslaner

hij/hem

Yusuf groeide op met de geur van vers brood en de verhalen die zijn familie meenam uit Turkije. In de keuken, met zijn handen in het meel, herinnert hij zich de momenten met zijn moeder. Zij leerde hem de traditionele recepten en de verhalen van hun familie, verhalen die diep in hem zijn verankerd. Verhalen die hem nog altijd beïnvloeden, inspireren en motiveren.

Tegenwoordig verdiept Yusuf zich in maatschappelijke vraagstukken. Als politicologiestudent aan de Radboud Universiteit onderzoekt hij het maatschappelijke debat en de impliciete en expliciete vormen van uitsluiting binnen de studentencultuur. Hij deelt zijn inzichten door eigen ervaringen te combineren met wetenschappelijke literatuur en kunst, en laat zien wat deze ervaringen echt betekenen voor hem én anderen in de wereld.

Zijn betrokkenheid gaat verder dan academische discussies. Yusuf heeft diverse werkervaringen in het veld van Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid. Al meer dan twee jaar is hij DEI-studentambassadeur aan de Radboud Universiteit, voorzitter bij COC Regio Nijmegen en toezichthouder bij een groot antidiscriminatiebureau. Deze rollen geven hem een uitvoerend, besturend en toezichthoudend perspectief, waardoor hij een holistisch beeld heeft van het werkveld.

Yusuf’s unieke perspectief als queer moslim stelt hem bovendien in staat kritisch te reflecteren op de mainstream queer beweging en thema’s rondom identiteit. Hij biedt zo een genuanceerde, gelaagde blik die vaak ontbreekt in het publieke debat.

Yusuf is inzetbaar als spreker, workshopleider en dagvoorzitter. Daarnaast host en modereert hij graag events en podcasts, en is hij beschikbaar voor (radio)reportages en documentaires.