Ontwerp zonder titel (38)

Informatie

Expertise: Omgaan met tegenslagen, constructief idealisme/activisme, idealisme/activisme binnen organisaties en bedrijven, persoonlijke groei (doorzettingsvermogen, acceptatie), Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
Prijsindicatie: vanaf €1200
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email

''Wat we willen, moeten we zelf creëren''

Yvo Kouwenhoven

hij/hem

Yvo is een gedreven idealist in woord en daad en spreekt over zijn ervaringen met Niet Aangeboren Hersenletsel, gecombineerd met zijn idealisme. De afgelopen twintig jaar heeft hij zich hard ingezet om een constructieve bijdrage te leveren aan een betere wereld, onder meer in de vorm van het opzetten van een biologisch veganistisch eetcafé, het runnen van een mobiele politieke boekenshop en het organiseren van demonstraties.

Yvo besloot om zijn idealen lokaal te verwezenlijken door een biologische tuinderij op te zetten. Hij ontwikkelde zich van stadse cityboy tot bioboer op het platteland. Binnen enkele jaren groeide zijn biologische tuinderij uit tot een succesvol bedrijf met een sociaal karakter.

Toen sloeg het noodlot toe: in 2018 en 2019 kreeg Yvo hersenvliesontsteking. Terwijl zijn lichaam en geest nog herstellende waren van de eerdere infectie, moest hij een zware klap incasseren. Hij nam de moeilijke beslissing om afscheid te nemen van de droom waar hij jarenlang hard voor had gewerkt, en stopte met de boerderij.

Maar: het vuur in zijn hart is door deze tegenslagen alleen maar meer aangewakkerd. Met meer drive dan ooit vertelt Yvo over zijn onorthodoxe pad naar het waarmaken én bijstellen van zijn droom, en legt daar een parallel met de tegenslagen waarmee hij te maken heeft gekregen. Yvo heeft nieuwe perspectieven ontplooid en zich ontwikkeld tot een gepassioneerd en inspirerend spreker. Hij is onder andere in te zetten voor lezingen, trainingen en (podcast) interviews.