Ontwerp zonder titel (38)

Informatie

Expertise: Neurodiversiteit, Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH), persoonlijke groei
Prijsindicatie: vanaf €1200
Talen: Nederlands, Engels

Boeken?

Email: hallo@studiostoofpot.nl

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

''Aan de buitenkant zie je niks aan mij, dat is zowel een zegen als een vloek''

Yvo Kouwenhoven

hij/hem

Als het gaat om neurodiversiteit, dan kan Yvo er als ervaringsdeskundige volop over mee praten. Al sinds jonge leeftijd heeft hij Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Maar dat heeft hem er niet van weerhouden om alles uit het leven te halen.

In 1998 overleefde Yvo op jonge leeftijd ternauwernood een ernstig ongeluk, met een schedelbasisfractuur als gevolg. Tijdens zijn revalidatie ging het van kwaad tot erger; Yvo kreeg een hersenvliesontsteking (bacteriële meningitis) in het ziekenhuis. Uiteindelijk duurde het drie maanden tot hij het ziekenhuis mocht verlaten.

Dat stope Yvo niet om volop voor zijn dromen te gaan. Hij besloot om zijn idealen lokaal te verwezenlijken door een biologische tuinderij op te zetten. Hij ontwikkelde zich van stadse cityboy tot bioboer op het platteland. Binnen enkele jaren groeide zijn biologische tuinderij uit tot een succesvol bedrijf met een sociaal karakter.

Maar het noodlot sloeg opnieuw toe: in 2018 en 2019 kreeg Yvo weer een hersenvliesontsteking. Hij nam de moeilijke beslissing om afscheid te nemen van de droom waar hij jarenlang hard voor had gewerkt, en stopte met de boerderij.

Yvo vertelt over zijn onorthodoxe pad naar het waarmaken én bijstellen van zijn droom. Hij neemt je mee in de wereld van tegenslagen, acceptatie, zelfcompassie en doorzettingsvermogen. Een inspirerend verhaal vol levenslessen. 

Yvo is onder andere in te zetten voor lezingen, trainingen en (podcast)interviews.