Welkom

Wij zijn Studio Stoofpot en wij helpen maatschappelijk betrokken organisaties actief stappen te zetten naar een toegankelijker leer- en werkklimaat. Ook helpen wij startende ondernemers met het vormgeven en uitwerken van concepten waar zij en de wereld blij van worden. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen!

Studio Stoofpot bestaat uit een harde kern van twee personen (Randy van Boxtel en Lisa Jansen) en een sprekers- en trainersgroep bestaande uit ongelooflijk toffe, inspirerende experts op allerlei gebieden. We vertellen je graag even kort over wat we doen en wat je van ons kunt verwachten.


Bij over ons op homepage

Werken aan toegankelijkheid, maar dan écht

Zoals je net al even kon lezen, helpen wij organisaties actief stappen te zetten naar een toegankelijker leer- en werkklimaat. En dat toegankelijkere leer en werkklimaat zit ‘m in héél veel: in de bedrijfs- of leercultuur, in de mensen die er rondlopen (of rollen), degenen die het voor het zeggen hebben, welke bronnen worden geraadpleegd bij het nemen van beslissingen of het overbrengen van lesstof en ja, inderdaad ook in de fysieke toegankelijkheid. Alleen: dat laatste is maar een heel klein onderdeel van échte toegankelijkheid. Wij helpen jou werken aan een (al dan niet fysieke) plek waar iedereen zich welkom en gehoord voelt, want pas dan komen mensen echt tot bloei.

Sprekers en trainers

Stappen zetten naar een plek waar iedereen zich werkelijk welkom voelt, vraagt om de inzet en aanwezigheid van de verschillende waardevolle perspectieven die onze samenleving rijk is. En al die perspectieven kunnen Randy en Lisa onmogelijk met z’n tweetjes bieden (we kunnen veel hoor, mensen, maar dit moeten we niet willen). Wat wij willen is niet óver mensen praten, maar mét ze. En daarbij waarde hechten aan geleefde ervaringen, ondersteund door opgedane expertise. Daarom hebben wij het Studio Stoofpot sprekers- en trainersbureau in het leven geroepen: om alle stemmen die gehoord dienen te worden een podium te bieden, al dan niet letterlijk. Dat kan in de vorm van een lezing, een workshop, een reeks trainingen, het maken van creatieve content; het is maar net wat daarin het beste bij jouw organisatie en de spreker of trainer in kwestie past.

Startende ondernemers

Ook helpen we startende ondernemers met het vormgeven en uitwerken van concepten waar zij en de wereld blij van worden. Er zit namelijk een bepaalde overlap in waar jij goed in bent, wat je graag doet, wat de wereld nodig heeft en – ook niet geheel onbelangrijk – waar je voor betaald kunt worden. Alleen: dat zelf onderzoeken, dat is nogal wat. Vaak heb je wel een idee van een richting waar je op wilt, maar geen idee hoe je daar vorm aan moet geven. En dat is precies waar wij heel goed in zijn: concretiseren, uitstippelen en ondersteunen. Hand in hand van idee naar uitgewerkt plan. En of dat nou gaat om een podcast, een training of een evenement: wij zijn er voor je. Ook zijn wij experts in authentiek ondernemen. We nemen graag een adviserende rol in bij het vormen van een (online) identiteit waar jij als ondernemer én als de persoon die je bent, helemaal achter staat. Dichtbij jezelf blijven, juist ook in je werk, is namelijk het mooiste wat er is.

Wat je hier kunt verwachten

Zo af en toe zal er hier een nieuw artikel van onze hand verschijnen. De ene keer een column omdat we ons weer ergens druk over maakten, de andere keer een artikel met waardevolle tips die we helemaal gratis en voor niks weggeven. Of een combinatie daarvan. Of iets heel anders. Kan allemaal. Ook werken we achter de schermen hard aan een Studio Stoofpot podcast (we zijn er nog niet uit of we die de Studio StoofPodcast gaan noemen, misschien vinden alleen wij die naam grappig) en zijn we natuurlijk druk met het geven van trainingen, lezingen en ander leuks.

De Studio Stoofpot familie

Ook onderdeel van Studio Stoofpot zijn Lisa’s platform over activisme ‘Big Vegan Sister’ en De Podcastschool, waarmee we mensen helpen hun eigen podcast te starten of verbeteren. Alvast horen hoe Lisa het er al podcastend vanaf brengt? Check haar podcast ‘Big Vegan Sister de podcast’ hier. In die podcast helpt ze anderen de wereld een stukje mooier te maken middels mooie gesprekken en praktische handvatten. Ben je meer van het geschreven woord? Lees dan haar boek ‘Laat je horen – zó maak jij een positief verschil in de wereld’, overigens ook te krijgen als audioboek.

Check nu vooral de rest van onze artikelen, bekijk onze diensten, maak kennis met onze sprekers en trainers of neem direct contact met ons op als je interesse hebt in een samenwerking (leuk!). En wil je geen artikel of nieuwtje missen? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook en Instagram en schrijf je in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina.